sâmbătă, 8 februarie 2020

Pulpe de pui la cuptor cu bere si cartofi

Ingrediente

  • 3-4 pulpe superioare de pui
  • 4 cartofi mari
  • 1 pahar de bere neagra(cam 200 ml)
  • 2 catei de usturoi
  • boia
  • vegeta
  • piper
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa de rozmarin
  • 1 lingura ulei de palmier(se stie ca acest ulei se solidifica la 18 grade si arata ca untura de rata
  • numai ca nu e asa galben).
  • Pt decor: crengute de patrunjel verde
  • marar verde si cateva picaturi de otet balsamic.

Mod de preparare

Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura, punem cartofii (curatati, spalati) taiati felii langa carne, stropim cu un pahar de bere neagra, condimentam cu condimentele mentionate, punem uleiul de palmier, acoperim tava cu folie de staniol si dam la cuptorul preincalzit timp de aprox. 40 minute. Din cand in cand, umezim carnea cu lichidul din tava. Inainte cu 5-10 minute de a opri focul, luam folia si mai lasam friptura sa se rumeneasca. Pt servire se aseaza pe farfurie, se orneaza cu verdeata si se stropeste cu cateva picaturi de otet balsamic. Se serveste cu salata de varza prospata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu